
سومین نشست کافه اقتصاد محتوا و استارتاپ با موضوع “صنعت مرچندایزینگ یا تجاری سازی محصولات کاراکتر محور ” برگزار شد.
در بخش موردکاوی این جلسه آقای محمد یقینی، مدیر شرکت آوای مهر، از بازار نوشت افزار و تغییراتی که طی 7 سال گذشته تا کنون داشته گفتند. طبق گفته های ایشان، الآن در مقایسه با سال های گذشته ما در بازار نوشت افزار محصولاتی داریم که دارای محتوای ایرانی هستند.
از دیگر نکاتی که ایشان ذکر کردند شکل گیری شبکه ای از فعالین نوشت افزار شامل طراحی، تجاری سازی نمادها، تولید و توزیع است که به قوی تر شدن این صنعت در این سالها کمک کرده است.
آقای یقینی همچنین در مورد بهبود روند تولید و توزیع نوشت افزار راه حل هایی ارائه دادند، از جمله :
1. استفاده از کاراکترهای پرداخته شده، به معنای شخصیتی که دارای بیوگرافی باشد.
2. شهرت یافتن شخصیت
3. کیفیت قابل دفاع محصولات
4. تولید در حوزه های مختلف
5. اجتناب از تک محصولی بودن
6. استفاده از تکنولوژی هایی مثل واقعیت افزوده یا AR و … .
- در بخش اصلی دورهمی به بحث مرچندایزینگ و تعاریف مختلفی که از این اصطلاح می شود پرداختیم. آقای دکتر محمدمهدی ایزدخواه دو معنای متفاوت از واژه مرچندایزینگ را یادآور شدند؛ اول چینش خاص محصولات یک برند در فروشگاه یا مراکز توزیع که به بازاریابی و فروش آن کمک می کند، دوم نقشی که یک کاراکتر به محصول می دهد و باعث فروش بیشتر آن می شود.
- همچنین ایشان ۱۶ شاخه از محصولاتی که تحت تاثیر صنعت مرچندایزینگ قرار میگیرند را نام بردند و با توضیح چگونگی تاثیر پذیری هر کدام از آنها جلسه را ادامه دادند. از مهمترین حوزه ها می توان به پوشاک، اسباب بازی، دکوراسیون داخلی، نشر، نوشت افزار، هدایا و اجناس کلکسیونی و… اشاره کرد.
- آقای دکتر ایزدخواه با اشاره به طراحی و تولید ۴۲۰۰ نوع محصول با طرح یک انیمیشن و گردش مالی فوق العاده آن، این موضوع را به شاخه ای از روان شناسی مرتبط نمود.

سومین دوره کافه اقتصاد محتوا ( محصولات کاراکتر محور ) مرچندایزینگ